Верска настава

АКТУЕЛНОСТИ

Main menu

You can download our main menu in a pdf file. A menu including all meals, drinks, and wines.

Download PDF

Taor restaurant Webflow template

Епископ Јеротеј даровао ученике Верске наставе Дечијим календарима

Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј је даровао ученике четвртог разреда Дечијим календарима.

опширније

Владика бачки Иринеј: После две деценије поново се боримо за елементарно право родитеља и ђака на избор верске наставе

Наша Црква се већ дуго залаже за бољи однос државе према верској настави. Чак је и патријарх Порфирије изјавио: „Осећам да је потребно уложити још много труда и напора како би верска настава била адекватно унапређена, а за то су нам потребни помоћ и добра воља свих.”

опширније

Светосавски квиз за ученике средњих школа Лозничког школског подручја

По благослову Епископа шабачког Г. Јеротеја, а на предлог вероучитеља Лозничког школског подручја, у четвртак 25.01.2024. са почетком у 13 часова у свечаној сали Средње економске школе у Лозници одржан је Светосавски квиз за ученике од првог до четвртог разреда средње школе.

опширније

БИБЛИЈЕ ЗА ДЕЦУ ПРЕДШКОЛЦИМА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ "СЛАВА КОВИЋ" БОГАТИЋ

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Г. Јеротеја, поводом празника Детинци, из средстава намењених за верске заједнице Општине Богатић, Одбор за Верску наставу Епархије шабачке је даровао предшколце установе ,,Слава Ковић” Богатић, са селима на територији целе општине, примерком Библије за децу.

опширније

Деца Верске наставе традиционално на слави храма у Мачванском Белотићу

опширније

Велики успех за верску наставу и примену дигиталних медија и алата

У категорији ,,Дигитални медији и алати у настави и учењу“ на Конкурсу Савеза учитеља Србије а поводом одржавања традиционалног републичког скупа XXXVII Сабора учитеља Србије, угледни час активног учења ,,Свети Сава“ кроз сарадничку наставу ОШ,,Вук Караџић“ Лозница и Средње економске школе уврштен у Зборник примера добре праксе Савеза учитеља Србије

опширније

АЛЕКСАНДРА МИЋИЋ, УЧЕНИЦA ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО ЗА НАЈБОЉЕ НАПИСАНУ БЕСЕДУ У ЧАСТ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА

У организацији Епархије ваљевске, на овогодишњем конкурсу за најбоље написану беседу у част Владике Николаја, Александра Мићић, ученица Шабачке гимназије, освојила је прво место.

опширније

ВЕРСКА НАСТАВА КАО НОСИЛАЦ ИНТЕГРАТИВНЕ НАСТАВЕ ОСТАЛИХ ПРЕДМЕТА

Два примера добре праксе Верске наставе у Епархији шабачкој уврштена у зборник радова издавачке куће ЕДУКА ,,Час за углед 9“

опширније

2. Крстовдански сабор у Богатићу

У суботу 30. септембра када наша Света Црква слави Веру, Наду, Љубав и мајку им Софију у организацији Одбора за Верску наставу Епархије шабачке одржан је 2. Крстовдански сабор у Богатићу. Сабор је одржан по благослову Његовог Преосвештенства Eпископа шабачког г. Јеротеја, а уз подршку субјеката из сфере културе, спорта и просвете Општине Богатић.

опширније

На часу православног катихизиса обележен Европски дан језика

Европски дан језика који се широм Европе реализује кроз разноврсне језичке игре и активности и чији је циљ промовисање учења страних језика, обележен је данас у нашој школи и на часу православног катихизиса.

опширније