Верска настава

АКТУЕЛНОСТИ

Main menu

You can download our main menu in a pdf file. A menu including all meals, drinks, and wines.

Download PDF

Taor restaurant Webflow template

Ученици Верске наставе Шабачке гимназије посетили манастире на Фрушкој гори

У недељу, 2. јуна 2024. године, група ученика Шабачке гимназије у оквиру ваннаставних активности била је у посети манастирима на Фрушкој гори.

опширније

Обавештење о конкурсу за посао наставника Верске наставе у Епархији шабачкој

Одбор за Верску наставу Епархије шабачке расписује конкурс за посао наставника Верске наставе у Епархији шабачкој у школској 2024/2025. години. Конкурс се односи на нове кандидате, односно на кандидате који до сада нису предавали Верску наставу, а који се налазе под благословом надлежног Епископа шабачког.

опширније

Ученица Верске наставе Нађа Драгојевић освојила прво место на међународном конкурсу

Дечји сабор „Дани ћирилице Баваниште“ покренут је давне 2002 год. са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика, писма, обичаја и православне вере .

опширније

Васкршња приредба и 8. Васкршња туцијада у Богатићу

Празник Васкрсења Господњег прослављен је традиционално у ОШ ,,Мика Митровић” у Богатићу. Око 200 деце млађег школског узраста учествовало је у програму туцањем васкршњих јаја, песмом, певањем празничног тропара и рецитовањем.

опширније

Одржан квиз из Верске наставе за ученике шестог разреда основних школа шабачког школског подручја

Благословом Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, на Светли четвртак, 9. маја 2024. године, у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, одржан је квиз из Православног катихизиса – Верске наставе за ученике шестог разреда основних школа шабачког школског подручја (према расподели школа Одбора за Верску наставу Епархије шабачке).

опширније

Васкршњи хуманитарни базар у Коцељеви

Са благословом Његовог Просвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, 25 априла 2024. године одржан је Васкршњи хуманитарни базар у оквиру кога су учешће узеле васпитно-образовне установе из Коцељеве: ПУ Полетарац, ОШ „Мића Станојловић“, Средња школа Коцељева, као и Црвени крст Коцељева.

опширније

УЧЕНИЦИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ОСТВАРИЛИ ЗАПАЖЕНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КАЛИГРАФИЈЕ

Ученици шабачке ОШ “Стојан Новаковић”, у пратњи вероучитељице Милице Симић, присуствовали су отварању изложбе калиграфских радова и свечаној додели награда у Културној станици “Млин” у Новом Саду.

опширније

Епископ Јеротеј даровао ученике Верске наставе Дечијим календарима

Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј је даровао ученике четвртог разреда Дечијим календарима.

опширније

Владика бачки Иринеј: После две деценије поново се боримо за елементарно право родитеља и ђака на избор верске наставе

Наша Црква се већ дуго залаже за бољи однос државе према верској настави. Чак је и патријарх Порфирије изјавио: „Осећам да је потребно уложити још много труда и напора како би верска настава била адекватно унапређена, а за то су нам потребни помоћ и добра воља свих.”

опширније

Светосавски квиз за ученике средњих школа Лозничког школског подручја

По благослову Епископа шабачког Г. Јеротеја, а на предлог вероучитеља Лозничког школског подручја, у четвртак 25.01.2024. са почетком у 13 часова у свечаној сали Средње економске школе у Лозници одржан је Светосавски квиз за ученике од првог до четвртог разреда средње школе.

опширније