Верска настава

АКТУЕЛНОСТИ

Main menu

You can download our main menu in a pdf file. A menu including all meals, drinks, and wines.

Download PDF

Taor restaurant Webflow template

ЕПИСКОП ЈЕРОТЕЈ: УЗРАСТАЊЕМ У ЉУБАВИ И ПОШТОВАЊУ ПОСТАЋЕТЕ ЗРЕЛИ И ОДГОВОРНИ ЉУДИ

Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, 9. септембра 2023. године, у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу, служио је призив Светог Духа за успешну и Богом благословену нову школску годину.

опширније

НАЈАВА:ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШНУ И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНУ ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Драги ученици, студенти, наставници и родитељи,

опширније

Обновљен рад Комисије Владе Србије за верску наставу у школама

На првој конститутивној седници обновљене Комисије која прати организовање и остваривање верске наставе у школама, која је одржана данас у Палати Србија у Београду, Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј је изабран за председника тог значајног владиног тела.

опширније

Свечани пријем директора основних и средњих школа са подручја Епархије шабачке

У Свечаној сали хотела „Слобода“, 30. јуна 2023. године, Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, председник Одбора за Верску наставу Епархије шабачке, уприличио је свечани пријем директора основних и средњих школа са подручја Епархије шабачке.

опширније

Обавештење о конкурсу за посао наставника Верске наставе у Епархији шабачкој

Одбор за Верску наставу Епархије шабачке расписује конкурс за посао наставника Верске наставе у Епархији шабачкој у школској 2023/2024. години. Конкурс се односи на нове кандидате, односно на кандидате који до сада нису предавали Верску наставу, а који се налазе под благословом надлежног Епископа шабачког.

опширније

Васкршњи сабор и 8. Васкршњи крос у Мачванском Белотићу

13. и 14. маја по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, а уз подршку субјеката Општине Богатић из сфере просвете, културе и спорта одржан је традиционални Васкршњи сабор и 8. Васкршњи крос у Мачванском Белотићу.

опширније

Четири лозничке школе кроз заједнички пројекат ,,Читајмо гласно Псалтир” прикључиле се акцији Друштва школских библиотекара Србије

Идеја за реализацију овог пројекта потекла је од професорке енглеског језика и књижевности и педагошког саветника Сање Симић де Граф да се ОШ ,,Вук Караџић” Лозница прикључи акцији ,,Читајмо гласно” у организацији Друштва школских библиотекара Србије а поводом Националног дана књиге 28. фебруара.

опширније

Марија Цвејић, ученица Лозничке гимназије, освојила другу награду на међународном конкурсу „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“

опширније

Да васкрсне добро у нама - васкршње активности ученика верскe наставе Епархије шабачке

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, ученици верске наставе, заједно са својим вероучитељима, прославили су празник Васкрсење Господњег разним активностима.

опширније

Одржано такмичење из верске наставе за основне школе шабачког школског подручја

Благословом Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, на празник Благовести, 07. априла 2023. године, у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, одржано је такмичење за ученике шестог разреда шабачког школског подручја. Учешће је узело свих дванаест школа овог подручја.

опширније