Верска настава

АКТУЕЛНОСТИ

Main menu

You can download our main menu in a pdf file. A menu including all meals, drinks, and wines.

Download PDF

Taor restaurant Webflow template

Васкршњи сабор и 8. Васкршњи крос у Мачванском Белотићу

13. и 14. маја по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, а уз подршку субјеката Општине Богатић из сфере просвете, културе и спорта одржан је традиционални Васкршњи сабор и 8. Васкршњи крос у Мачванском Белотићу.

опширније

Четири лозничке школе кроз заједнички пројекат ,,Читајмо гласно Псалтир” прикључиле се акцији Друштва школских библиотекара Србије

Идеја за реализацију овог пројекта потекла је од професорке енглеског језика и књижевности и педагошког саветника Сање Симић де Граф да се ОШ ,,Вук Караџић” Лозница прикључи акцији ,,Читајмо гласно” у организацији Друштва школских библиотекара Србије а поводом Националног дана књиге 28. фебруара.

опширније

Марија Цвејић, ученица Лозничке гимназије, освојила другу награду на међународном конкурсу „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“

опширније

Да васкрсне добро у нама - васкршње активности ученика верскe наставе Епархије шабачке

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, ученици верске наставе, заједно са својим вероучитељима, прославили су празник Васкрсење Господњег разним активностима.

опширније

Одржано такмичење из верске наставе за основне школе шабачког школског подручја

Благословом Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, на празник Благовести, 07. априла 2023. године, у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, одржано је такмичење за ученике шестог разреда шабачког школског подручја. Учешће је узело свих дванаест школа овог подручја.

опширније

Дводневно стручно усавршавање чланова Одбора за верску наставу Епархије шабачке

У просторијама Завода за унапређивање образовања и васпитања, 04. и 05. априла 2023. реализован је Програм обуке за менторски рад наставника верске наставе. Обука је изведена на иницијативу Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и Одбора за верску нставу Епархије шабачке, а у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања и Министарства просвете.

опширније

Ученици поцерских села на Светој Архијерејској Литургији у Криваји

Ученици издвојених одељења у Криваји, Метлићу, Букору и Румској, чија је матична школа „Доситеј Обрадовић“ у Волујцу, заједно са својим директором Сузаном Петровић и наставником верске наставе Данилом Петковићем, молитвено су присуствовали Светој Архијерејској Литургији коју је, у храму Преображења Господњег у Криваји, служио Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј.

опширније

Калиграфија у ОШ ”Стојан Новаковић” у Шапцу под менторством веручитељице Милице Симић

опширније

Предавања о историји и значају Крупањских цркава

Сматрајући важним да деца из Крупња и околних села, односно она деца која похађају наставу у ОШ "Боривоје Ж. Милојевић" знају ко су, шта су и одакле потичу, покренули смо низ акција и предавања везано за историју, културу, традицију и духовност Рађевине. Најновије предавање везано је за историју и значај Крупањских цркава.

опширније

Причешће ученика верске наставе у првој недељи Часног поста

Фото галерија

опширније