У Лозници одржан састанак Епископа шабачког и представника Завода за заштиту споменика

____________________________

Дана 09. маја 2023. године, у парохијском дому при храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници, Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј уприличио је радни састанак са представницима Црквене општине старолозничке и Завода за заштиту споменика културе Ваљево.

На радном састанку вођен je разговор о тренутним  актуелним пројектима везаним за обнову храма Покрова Пресвете Богородице поводом великог јубилеја 150 година од подизања овог храма. Разговор је протекао у духу међусобног поштовања и разумевања, као и жеље да се настави и унапреди досадашња сарадња.

Са стране Епархије шабачке, поред надлежног архијереја, Преосвећеног Епископа г. Јеротеја, у разговору je, као стручни консултант, учествовала госпођа  Гордана Гаврић из Задужбине манастира Хиландара, док су испред Завода за заштиту споменика културе Ваљево учествовали  Весна Павићевић, саветник и архитекта, и Горан Радовановић, правник у овој институцији. Црквену општину старолозничку представљалo је свештенство храма Покрова Пресвете Богородице и председник Црквеног одбора.

No items found.
________________________