Евхаристијско сабрање и братски састанак свештенства архијерејског намесништва шабачког

____________________________

У храму Свете Тројице, у шабачком насељу Летњиковац, 5. априла 2023. године, на празник Светог Преподобномученика Никона, Епископ шабачки г. Јеротеј молитвено је присуствовао Светој Литургији пређеосвећених Дарова.

Свету Литургију су служили свештеници овог намесништва: протојереј-ставрофор Драган Петровић - архијерејски намесник поцерски, протонамесник Миливој Пајић - старешина храма Св. Василија Острошког у Касарским Ливадама, протојереј Влада Јевтић - старешина храма Св. апостола и јеванђелисте Марка у приградском насељу Мајур и Михаило Симић - ђакон при храму Свете Тројице на Летњиковцу. Светој Литургији су поред сабраног свештенства молитвено присуствовали и парохијани летњиковачке цркве.

Након Свете Литургије, Преосвећени Епископ Јеротеј је одржао братски састанак са свештенством архијерејског намесништва шабачког, на ком се разговарало о литургијском, парохијском и светотајинском животу, као и о потребама и могућностима његовог унапређења. На самом крају, разматрало се  питање потребе за изградњом нових богомоља у Шапцу,  са освртом на потенцијалне локације за изградњу истих.

No items found.
________________________