ЕПИСКОП ЈЕРОТЕЈ: УЗРАСТАЊЕМ У ЉУБАВИ И ПОШТОВАЊУ ПОСТАЋЕТЕ ЗРЕЛИ И ОДГОВОРНИ ЉУДИ

____________________________

Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, 9. септембра 2023. године, у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу, служио је призив Светог Духа за успешну и Богом благословену нову школску годину.

„Драга децо, ви треба да растете и духовно и телесно. Не само да стичете знања у школама које похађате, него да се учите врлинама, поштењу, искрености, марљивости, истрајности, а пре свега највећој врлини – љубави. То је љубав према својим родитељима, браћи и сестрама, пријатељима, а нарочито другарима у школи са којима проводите доста времена. У школи стичемо разна знања, свако према своме дару, такмичимо се ко ће више научити, ко ће бити бољи, али увек треба да имамо  на уму да је љубав, пажљивост и брига за другога испред тога да ли ћемо бити бољи од некога у знању. Ако не будемо имали љубави и поштовања и према својим наставницима и према својим другарима у школи, онда нећемо израсти у зреле и одговорне људе. Једино ако нас љубав испуњава, онда ћемо имати истинску радост и мир који нам дарује Дух Свети коме смо се молили да сиђе на нас и да нас освети. Зато вам желим да узрастате у врлинама, а пре свега највећој врлини љубави, а онда у сваком другом знању, да поштујете и волите своје наставнике, да их слушате као своје родитеље, јер сви они желе вама само оно најбоље“ - беседио је Владика Јеротеј.

Молитвено учешће у светој Литургији и призиву Светог Духа узело је више стотина основаца и средњошколаца, са својим вероучитељима, наставницима и родитељима.

No items found.
________________________