Епископ Јеротеј богослужио у Љубовији

____________________________

Дана 22. јануара 2023. године, у недељу, Његово Преосвештенство Епископ шабачки г. Јеротеј служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Љубовији.

Овог облачног јануарског јутра, након великих празника који су обележили претходне дане, готово да није било места у светом храму за благочестиве житеље који су дошли да, са својим духовним оцем и покровитељем, Епископом Јеротејем, узму учешћа у духовном сабрању у Светој Евхаристији.

Откривање Троједног Бога на Богојављење, Његове три личности, показале су да је наш Господ заједница љубави. Ово је једна од разлика нашег Господа и других богова јер је он најпре љубав, али и истински смирен, што можемо видети из његовог скромног Рођења. Смерно и тихо је ушао у овај свет, рођен у пећини малог града Витлејема, противно људској логици како би то требало да се догађа за некога ко је Божанског и царског порекла. Сам Христос овим показује како је дошао човеку, и оном малом пастиру и великом цару и мудрацу, да заиста свако може да посведочи да је Христос Господ свих нас. - Истакао је Епископ Јеротеј

Радост молитве увеличао је својим појањем црквени хор ”Сабор српских светитеља” из Бање Ковиљаче, који већ 19 година проноси име Господње умилним гласовима и увежбаним појањем.

Након подељене нафоре, домаћини су послужили трпезу љубави у црквеној сали поред храма.

No items found.
________________________