Друга дијалошка трибина у Шабачкој гимназији

____________________________

С благословом Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, у организацији Шабачке гимназије, 23. фебруара 2024. године, у библиотеци ове најзначајније шабачке школе одржана је дијалошка трибина „Вршњачко насиље и другарство“.

Гост Шабачке гимназије био је јереј Вук Матијашевић, старешина храма Рођења Светог Јована Крститеља на Централном гробљу у Београду и дугогодишњи вероучитељ.

Поздравно слово предавачу упутио је господин Милан Симић, помоћник директора Шабачке гимназије, а након уводног обраћања оца Вука уследио је дијалог ученика и предавача. Ученици су постављали питања која су се тицала извора насиља, његових облика, као и начина борбе са њим. Велика пажња је посвећена назначењу човека као иконе Божије, значају ауторитета, светотајинског живота, као и библијског и хришћанског одговора на овакве врсте изазова са којима се сусреће млад човек. Кроз плодну дискусију разматрани су и анализирани најважнији сегменти везани за другарство и заједницу, као најбоље одговоре на социјалне изазове који се стављају пред омладину.

Модератор трибине био је Бошко Павловић, вероучитељ Шабачке гимназије.

Ово је била друга по реду дијалошка трибина која је одржана у Шабачкој гимназији. Прва трибина је била посвећена молитви.

No items found.
________________________